Rólunk

Rólunk

Köszöntöm a kedves látogatót! 

Márkus Tamás vagyok, őstermelő.

A termőfölddel ápolt jó viszonyom gyökerei egészen a gyerekkoromig nyúlnak vissza: minekután a szüleim is mezőgazdasággal foglalkoztak, a mezei munka számomra egyben hobbivá is vált. A kertészeti ágazatban sokáig a térségben nagy népszerűségnek örvendő görögdinnye-termesztés bizonyult a fő tevékenységemnek, ezt egészíti ki immáron ötödik éve az édesburgonya termesztése, amelyet jelenleg 6 hektáron folytatunk. A palánták nevelése egészen korán, már a februári időszakban megkezdődik, a kiültetés pedig május elejétől akár június végéig is eltart. Az előző évben elvégzett munka gyümölcse elsősorban a vetőgumó kiválasztása során mutatkozik meg: a növények egészségére veszélyt jelentő vírusok és egyéb kórokozók likvidálása elengedhetetlen ahhoz, hogy vásárlóinkat szép, életerős édesburgonyával tudjuk kiszolgálni. A betakarítási szezont jellemzően szeptember közepétől számítjuk, és adott esetben csak október végén tekintjük azt lezártnak.

Van valami egészen különleges abban, amikor az ember olyan értéket tesz családja asztalára, amelyet a saját keze munkája teremtett meg. Édesburgonyáink a klasszikus magyar háztáji gazdaságok egyikében kerülnek elültetésre, gondozásra, betakarításra – ezt a sajátos, meghitt életérzést kívánjuk továbbadni vásárlóink felé is. 

Szeretettel ajánlom weboldalunkat a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag édesburgonya kedvelőinek, legyen szó akár palántákról, akár késztermékről.

Cégadatok: 

Márkus Vitafarm Kft.
Adószám: 25457416-2-10
Cégjegyzékszám: 10 09 035535
Cím: 3360 Heves, Márkus tanya 1. (0601/3.hrsz.).

Previous
Next