ÉDESKRUMPLIS TÓCSNI

ÉDESKRUMPLIS TÓCSNI

Recipe by ÉdesburgonyavilágCourse: ReceptekDifficulty: Könnyű
Adagok

4

adagok
Előkészítési idő

30

minutes
Főzési idő

40

minutes

Tócsni vagy latkesz, ez a reszelt krumplis, tojásos, lisztes finomság igazi éhségűző, gyorsan összedobható étel. Rengetegféle néven fut, többek között bodag, prósza vagy lapcsánka elnevezéssel is illetik.
Krumpli mellett vagy helyett sokan készítik sütőtökkel, céklával vagy akár karfiollal is. A latkesz egyébként a Hanukának, vagyis a Fény ünnepének egyik fő étele. Hanuka 8 napja alatt ugyanis olajban sült ételek kerülnek az asztalra, olyanok, mint a fánk és a tócsni. 

Hozzávalók

  • 22,5 dkg krumpli

  • 22,5 dkg édesburgonya

  • fél fej hagyma

  • 2 darab tojás

  • 1 tk bors

  • Ízlés szerint olaj (Sütéshez)

  • 1 marék petrezselyem

  • 1 tk só

  • 3 ek liszt

Elkészítési lépések

  • Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a krumplikat, és tegyük egy papírtörlőre, hogy a nedvességet felitassa.
  • Egy nagy edényben keverjük össze a reszelt krumplit, az apróra vágott hagymát, az összeaprított petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot.
  • Egy villával óvatosan keverjük össze, és evőkanalanként adagoljuk hozzá a lisztet. 
  • Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal kimért adagokban sütjük meg a tócsnikat, oldalanként 2-3 percig. A kész darabokat papírtörlőn csepegtessük le. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük