EXTRÁN ROPOGÓS, SÜTŐBEN SÜLT ÉDESBURGONYACHIPS

Course: Receptek
Adagok

4

adagok
Előkészítési idő

10

minutes
Főzési idő

20

minutes

A különféle zöldségchipsek színesek, egyedi ízűek, és akár diétázók, ételallergiások is bátran fogyaszthatják. Biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaznak egészségtelen ízfokozókat. Édesburgonyához néha egészen jó áron hozzájuthatsz, és tökéletes chipsalap lehet. 

Hozzávalók

  • 1 db édesburgonya

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál só

Elkészítési lépések

  • Az édesburgonyát alaposan mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre. Megpucolni nem szükséges.
  • Szeleteléshez érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy egyforma vastagságú chipseket kapj. 
  • Az édesburgonyákat tedd egy nagy tálba, és a tetejüket locsold meg olívaolajjal.
  • A kezeddel forgasd össze.
  • Rendezd a chipseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval, keményítővel, majd told forró sütőbe.
  • Süsd 200 fokon körülbelül 20 percig. Amikor a chipsek jó ropogósak, szedd egy tálba.  

Megjegyzés

  • Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!